​​​​

BÖLGESEL KALKINMA ODAKLI ÜNİVERSİTE ZİYARETLERİ

28 Şubat 2020 / Kırşehir


“Yeni YÖK” tarafından başlatılan “Bölgesel Kalkınma Odaklı Misyon Farklılaşması ve İhtisaslaşma Projesi” kapsamında seçilen 15 üniversitenin rektörü “Bölgesel Kalkınma Odaklı Misyon Farklılaşması ve İhtisaslaşma Programı Bölgesel Kalkınma Odaklı Üniversite Ziyaretleri” programı kapsamında Kırşehir’de bir araya geldi.

Kırşehir Ahi Evran Üniversitesinin (KAEÜ) Senato Salonu’nda gerçekleşen toplantıya YÖK Yürütme Kurulu Üyesi ve Proje Yürütücüsü Prof. Dr. Naci Gündoğan ve Yükseköğretim Proje Geliştirme ve Destekleme Dairesi Başkanı Ayşegül Kutay Gündoğan’ın yanı sıra Tarım ve Jeotermal alanında pilot olan Kırşehir Ahi Evran Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Vatan Karakaya, Tarım ve Havza Bazlı alanda pilot olan Bingöl Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İbrahim Çapak, Hayvancılık alanında pilot olan Burdur Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Adem Korkmaz, Tekstil, Dericilik ve Seramik alanında pilot olan Uşak Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ekrem Savaş, Spor ve Sağlık alanında pilot olan Aksaray Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Yusuf Şahin, Ormancılık ve Tabiat Turizmi alanında pilot olan Kastamonu Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ahmet Hamdi Topal, Hayvancılık alanında pilot olan Muş Alparslan Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Fethi Ahmet Polat, Çay alanında pilot olan Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hüseyin Karaman, Tarım ve Hayvancılık alanında pilot olan Siirt Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Murat Erman, Tıbbi ve Aromatik Bitkiler alanında pilot olan Artvin Çoruh Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Fahrettin     Tilki, Akıllı Lojistik ve Bütünleşik Bölge Uygulamaları alanında pilot olan Bartın Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Orhan Uzun, Makine ve İmalat Teknolojileri alanında pilot olan Hitit Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ali Osman Öztürk, Gıda alanında pilot olan Kırklareli Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Bülent Şengörür, Endüstriyel Kenevir alanında pilot olan Yozgat Bozok Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ahmet Karadağ, Sağlık ve Çevre alanında pilot olan Düzce Üniversitesi Rektör Vekili Prof. Dr. İdris Şahin, Ahiler Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Bekir Varol, Cumhurbaşkanlığı Strateji ve Bütçe Başkanlığı uzmanları, TÜBİTAK uzmanları ve üniversite yöneticileri katıldı.

Toplantıda ilk olarak ev sahibi üniversite olarak KAEÜ Rektörü Prof. Dr. Vatan Karakaya söz alarak proje kapsamında yaptıkları faaliyetlerden bahsetti. Prof. Karakaya’nın ardından YÖK Yürütme Kurulu Üyesi Prof. Dr. Naci Gündoğan projeye ilişkin gelinen son durumu içeren bir sunum yaptı.

Konuşma ve sunumların ardından toplantıya katılan üniversite rektörleri ve ilgili yetkililer söz alarak proje kapsamında yaptıkları çalışmalar hakkında bilgi verdiler.

Bu gibi toplantıların kendileri açısından çok faydalı olduğunu belirten yetkililer, projeye ilişkin karşılıklı bilgi ve tecrübe paylaşımlarının önemli olduğunun altını çizdiler.

​​